Hoe Kweek je Magic Mushrooms in 9 Stappen (2024)

Het kweken van magic mushrooms, ook bekend als psilocybine paddenstoelen, is een intrigerend proces dat steeds meer mensen aantrekt. Met de juiste kennis en zorg kun je een eigen voorraad paddo's thuis kweken. In deze gids zullen we de stappen doornemen, van de benodigde materialen tot het oogsten en bewaren van je eigen magische paddo oogst. Lees verder om alles te ontdekken over het succesvol kweken van magic mushrooms.

Paddo's kweken voor beginners in 9 Stappen

In Nederland kan je Magic Truffels kopen of online bestellen, maar paddo's niet. Gelukkig kan je magic mushrooms eenvoudig zelf thuis kweken met een kant-en-klare growkit. Elke kweek set wordt uiteraard geleverd met een handleiding. Voor een succesvolle paddo-kweek, is een vlekkeloos schone omgeving belangrijk. Hoewel paddo's er misschien stoer uitzien, zijn ze verrassend kwetsbaar voor besmetting door andere schimmels en bacteriën. De substraten waarop ze gedijen, zijn bijzonder gevoelig voor agressieve indringers die je kweek pot met paddosporen overnemen.

Stap 1: Materiaal en Omgeving

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen binnen handbereik hebt. Je kweekset zou moeten bevatten: een kweekbak met substraat (dit is de voedingsbron voor de paddenstoelen tijdens de groei) en mycelium (de schimmelwortels), een transparante afdekkap en instructies. Daarnaast heb je mogelijk een spuitfles met water nodig en handschoenen. Plaats de kweekset op een schone en stabiele locatie. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur tussen de 20-25°C ligt. Vermijd direct zonlicht, maar zorg voor voldoende indirect licht.

Stap 2: Voorbereiding

Was je handen grondig en maak de buitenkant van de growkit schoon met een droge doek. Verwijder de deksel en bewaar deze voor de volgende stap.

Stap 3: Water Toevoegen

Vul de growkit tot aan de rand met lauw water (20°C), plaats de deksel terug op de growkit en laat de kweekset 5 minuten weken. Let op: laat de growkit nooit langer dan 1 uur weken!

Stap 4: Water Afgieten

Haal de deksel van de growkit en giet het water goed af. Laat de growkit 5 minuten goed uitlekken.

Stap 5: Growbag

Plaats de growkit in de growbag en vul deze met een kopje, 200 tot 250ml, lauw water (20°C). Vouw hierna de bovenkant van de zak en sluit deze met de 2 paperclips.

Stap 6: Groeifase Paddo's

Plaats de growkit in een kamer tussen de 20-25 graden. Zorg ervoor dat; de growkit niet in direct zonlicht staat, niet onder een lamp staat en niet bij een verwarming/hittebron staat. Belangrijk: de zak moet dicht blijven totdat de pinhead gevormd worden. In dit stadium moet het CO2 gehalte en de luchtvochtigheid zo hoog mogelijk zijn.

Stap 7: Luchten

Wanneer de eerste pinheads te zien zijn, laat de groeizak dan dagelijks een paar minuten luchten en bevochtig de growkit hierna met een plantenspuit. Pinhead zijn de eerst zichtbare vormingen van de paddenstoelen. Het kan 10 tot 20 dagen duren voordat de eerste pinhead te zien is.

Stap 8: Oogsten

De paddo's kunnen geoogst worden vlak voordat de vliesjes aan de hoed los beginnen te komen. Pak tijdens het oogsten de steel voorzichtig vast en draai deze links/rechts. Wanneer de paddenstoel los komt te zitten, trek deze er dan zo volledig uit. Belangrijk: de paddenstoel moet compleet verwijderd worden zodat er weer ruimte komt voor een nieuwe.

Stap 9: Nog meer magic mushrooms oogsten

Joepie, de oogst is klaar om te drogen. Maar het is ook mogelijk om op nieuw te oogsten door opnieuw stap 5 tot en met 8 te doorlopen. Een grow kit kan je twee tot drie keer oogsten.

Magic Mushrooms Oogsten, Drogen en Bewaren

Dit zorgvuldige proces van oogsten, drogen en bewaren verzekert niet alleen de potentie van je paddo's, maar maakt ook een nauwkeurige dosering mogelijk voor een gecontroleerde en aangename ervaring. Het avontuur begint bij de oogst, en met deze gids ben je goed op weg naar een succesvolle paddo-droogervaring.

Wanneer Oogst Je Paddo's?

Het oogstmoment van paddo's is cruciaal voor hun potentie. Wacht tot de hoedjes volledig zijn geopend voordat je oogst. Dit gebeurt meestal ongeveer 5-12 dagen nadat de paddenstoelen uit het substraat zijn opgekomen. Als je begint met het zien van donkere sporen op de hoeden van de paddenstoelen, betekent dit dat ze hun sporen beginnen te verspreiden en op dat moment is het ideaal om te oogsten. Paddo's kunnen snel groeien, dus het is belangrijk om regelmatig te controleren en op het juiste moment te oogsten voor de beste potentie en kwaliteit. Als je te lang wacht, kunnen de sporen de kwaliteit van de paddo's verminderen.

Hoe Droog Je Paddo's: Stap voor Stap

Het drogen van paddo's is een belangrijke stap voor degenen die zich willen verdiepen in de wereld van microdosering of gewoon hun oogst willen bewaren. De meeste magic mushroom grow kits zorgen voor een grote oogst die je niet in een keer kan opeten. Dit is niet de trip waar je op zit te wachten. En deze shrooms weggooien is natuurlijk zonde. Daarom is het een goed idee om ze zorgvuldig te drogen. Hier is een stapsgewijze gids over hoe je paddo's effectief kunt drogen.

Stap 1: Oogst en Selecteer

Zodra je paddo's volgroeid zijn, oogst je ze zorgvuldig. Selecteer alleen die paddo's die volledig zijn ontwikkeld en vermijd degenen die nog in de groeifase zitten. Dit zorgt ervoor dat je de maximale psychoactieve inhoud behoudt.

Stap 2: Verspreiden en Ventileren

Verwijder voorzichtig vuil of substraatresten van de paddo's door ze zachtjes af te borstelen. Gebruik geen water, omdat dit de paddo's kan beschadigen. Leg de geoogste paddo's op een schoon oppervlak, zoals keukenpapier. Verspreid ze zodat er voldoende luchtcirculatie is. Plaats een ventilator in de buurt om de droogtijd te verkorten. Laat de paddo's aan de lucht drogen totdat ze buigzaam zijn maar ook breken als je ze buigt. De ultieme droogheid komt overeen met een 'krokante' textuur. Als je het droogproces wilt versnellen, kun je een oven op een lage temperatuur (ongeveer 30-40 graden Celsius) gebruiken. Plaats de paddo's in een schaal en laat de hete lucht zijn werk doen. Voor degenen met een voedseldroger is dit ook een efficiënte optie.

Stap 3: Gedroogde paddo's bewaren

Bewaar de gedroogde paddo's in luchtdichte containers of vacuümzakken. Voeg eventueel een vochtzakje toe om vocht te minimaliseren. Berg de luchtdichte container op in een koele, donkere plaats om de kwaliteit en potentie van de paddo's te behouden. Je kan magic mushrooms ook vermalen tot poeder. Zodra de paddo's volledig droog zijn, gebruik je een hakmolen of keukenmachine om ze tot poeder te malen. Dit verhoogt niet alleen de opslagmogelijkheden, maar vergemakkelijkt ook het doseren, vooral bij microdosering.

Stap 4: Luchtdichte Opslag

Bewaar het verkregen paddo-poeder of de hele paddenstoelen in een luchtdichte verpakking om vocht buiten te houden en de potentie te behouden. Een donkere, koele plaats is ideaal voor langdurige opslag.

Kan Je Grote Paddo's Doormidden Snijden?

Ja, je kunt grote paddo's doormidden snijden. Het oppervlak van paddo's bevat de meeste psychoactieve stoffen, dus door ze te snijden vergroot je het oppervlak en verbeter je de droging. Dit maakt ze ook gemakkelijker te consumeren, vooral als je een nauwkeurige dosering wilt behouden.

Vochtigheidsgraad meten met Hygrometer

Het drogen van paddo's vereist een optimale luchtvochtigheid. Gebruik een hygrometer om deze te meten. Ideaal is een vochtigheidsgraad van rond de 55%. Te droge omstandigheden kunnen de paddo's beschadigen, terwijl te veel vocht schimmelgroei kan bevorderen. Een goede luchtcirculatie, zoals met een ventilator, helpt bij een gelijkmatige droging.

Hoe Lang Blijven Ze Vers? Hoe Lang Verse Paddo's Bewaren, en Gedroogde?

Verse paddo's hebben een beperkte houdbaarheid vanwege hun vochtgehalte. Ze blijven meestal niet langer dan een week vers. Gedroogde paddo's hebben echter een veel langere houdbaarheid. Onder de juiste omstandigheden, correct gedroogd en bewaard, kunnen ze maanden tot zelfs jaren meegaan zonder significant verlies van potentie. Regelmatige controle op schimmelvorming en veranderingen in geur en kleur is echter aan te raden om de kwaliteit te waarborgen.

Golden Teacher en Mexican Paddo Growkits

In ons assortiment bieden we hoogwaardige paddo growkits aan, waaronder de populaire Golden Teacher en Mexican. De Golden Teacher growkit staat bekend om zijn uitstekende opbrengst en gemakkelijke teelt, wat het een favoriete keuze maakt voor zowel beginners als ervaren kwekers. De paddo's die uit deze kit voortkomen, hebben een karakteristieke gouden kleur en staan bekend om hun sterke psychedelische effecten. Aan de andere kant hebben we de Mexican growkit, die gewaardeerd wordt vanwege zijn robuuste groei en krachtige psychoactieve eigenschappen. De Mexicaanse paddenstoelen hebben vaak een iets andere visuele uitstraling en kunnen variëren in grootte en vorm. Beide growkits worden geleverd met gedetailleerde instructies, waardoor het kweken van deze magische paddenstoelen een toegankelijk en boeiend proces wordt voor liefhebbers van psychedelica. Ontdek de unieke kenmerken van elk type en geniet van een thuisgekweekte ervaring met deze buitengewone paddo growkits.

Houd er rekening mee dat het kweken, bezitten en gebruiken van psilocybine paddenstoelen in veel landen illegaal is. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de wetten in jouw regio voordat je besluit om paddo's te kweken.

Hoe Kweek je Magic Mushrooms in 9 Stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5866

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.